Ett jävla Jidder!!

Okej, nu är jag hemma och har väl lyckats landa detta en aning. Men ärligt talat - fy fan! Jag har aldrig i hela mitt liv varit med om något så komplicerat!? Och så oprofessionellt. Om dom på högskolan i Dalarna visste hur man har mått. Det började bra med ett välkomstbrev med lösenord och inloggningsuppgifter i. Detta fixade Josefine naturligtvis samma dag. Dagen efter kommer det 2 nya brev, precis likadana. Dagen efter det kommer det TRE
likadana brev till?! Allt som allt har jag fått 6 likadana brev med samma innehåll... koll å sånt (?) mmm... om jag bara hade vetat... Jag sökte dessa kurser eftersom jag förutsatte att dom gjorde som vi gör i Kalmar där vi läser en kurs åt gången, kanske dumt av mig... lite trångsynt kanske, att hela världen gör som i Kalmar... men men. Jag läser numera 3 kurser samtidigt för att om 4 veckor eller vad det är koppla på ytterligare en!! Mina förhoppningar om att kunna jobba ihop lite pengar samtidigt som jag pluggade flög hejdlöst ut ur dörren! Nåväl, man kanske kan byta? Nej. Det är den enda kursen som är på 100% under VT08 och klarar jag inte 3 av kurserna får jag inte flyttas upp till mitt tredje och sista år på mitt riktiga pogram... så det är bara till att bita i det sura äpplet. 
Nåväl, till breven. Dessa kom ut ungefär 2 veckor innan kursstart som för övrigt var i måndags. Bra tänkte jag då hinner jag plugga till min tenta, flytta och fixa med detta innan jag är hemma. Sen var det inte så många dagar att fixa allt på nämligen. MMMMMM... Detta som kommer nu är under all jävla kritik. 
System som ligger nere. Lärare som inte vet vad dom pratar om, dom säger en sak, datasupport en annan, en annan lärare en tredje sak och där sitter man med papper och 4 olika kurskoder på en gång och skall lappa ihop sitt eget schema, och det är upp till dig att se till så dina kurser inte krockar?!!?!? Ladda hem program som du inte har en aning om hur de funkar, länkarna till programen funkar inte för att du inte är registrerad, vilket man skall göra själv enligt alla papper och lärare... vilket INTE går. Detta inser dom först dagen innan man skall börja. Sedan brevet landade i min brevlåda har jag inte gjort annat än å försökt få ihop ett schema för att kunna planera. Mitt jobb vill veta när jag kan jobba, inte så konstigt. Jag måste klippa mig, gå till tandläkaren och till doktorn. Det kan inte planeras in. Måste fixa böcker, kommer inte åt litteraturlistorna eftersom man inte kan logga in och ingen fattar det. Kan inte skirva in sig i grupper som man utifrån dom sen gör sitt schema!? Jag tänkte att på måndag då ringer jag och registrerar mig, så kan jag fixa det inför första seminariet på tisdag. Ringer, då är deras telefonlinjer ut funktion och man kopplas hela tiden bort?!?!?!?!?!?!!? Jag ringde 4 ggr och samtalet bröts hela tiden. Då brast det. Och jobba skulle jag. Mina mamma ringer och då lyckas hon på nåt magiskt sett komma fram och då kan ju inte hon hjälpa oss, utan den personen jobbar inte nu och KANSKE kommer tillbaka vid 10.00. Jag får prata med henne, och det total brister, jag STOR grät, och skulle försöka prata, och menade på att jag har försökt få tag på nån som kunde hjälpa mig med detta i 2 veckor!!! Och om man har annat att göra på dagarna än å sitta å vänta på att folk skall börja jobba?! Telefonisten må ju ha undrat, och jag tyckte att det i det stora hela var jätte pinsam och försökte verkligen hejda mig men det gick fan inte, tårarna bara forsade men nej hon kunde inte hjälpa mig, utan jag fick ringa tillbaka kl 10.00. Det var väl alt som kom då, stress över tenta, press att verkligen verkligen klara den, flytta, packa rätt saker i rätt lådor och se till att en del kom hem och de andra till Öland. Hinna fixa och gärna lära sig detta nya system... men men hursomhelst är det kl 10 jag börjar jobba och hade ingen större lust att ringa från jobbet så mamma gjorde det. 
Hon pratar med samma telefonist igen, och berättar hur det ligger till, och där kommer det: en URSÄKT! En ursäkt för att jag inte blivit tagen på allvar och att jag blivit så illa bemött. 
När mamma väl kopplas till denna jävla människa som har hand om registreringen, säger hon bara: Jasså, har vi haft problem!? Det är inget jag vet nåt om. 
På seminariet igår, kan lärarna se att det är ungefär 6 st av säg 30 som har lyckats registrera sig och kliar sig i huvudet och undrar vad det beror på!??!?!!?!?!?!!?!? Jag har aldrig under mina 22 år varit med om så klantiga och ostrukturerade människor - ALDRIG. Och i måndags var jag så jävla ledsen, och ville mest bara skita i allt. Kommer till mitt jobb och möts av jätte glada människor som är så glada över att se mig, så ja nästan fortsätter böla... En jätte kram till mitt fantastiska jobb eller människorna som jag jobbar med, som är riktiga klippor när det är jobbigt! ---<--@ 
Hur nu detta skall gå undrar jag. Men man sitter här med sin cam och headset och pratar rakt ut i luften och har inlämningsuppgifter, som skall postas här och en annan skall postas där. Jag kan säga såhär, är det någon som vill förstöra mitt liv, så skall man sno min kalender för utan den är jag chanslös. Tror aldrig jag har varit så beroende av en sak.  
Petra, dom där röda glasögonen är inte så långt borta nu känner jag, skall man bo i den här datorn så kommer dom nog behövas. isch!

Så där ja, då va de ventilerat. Nu ska jag ta mig an lite mer engelsk grammatik. Avis? mmmm kunde tro de ja.
Over and out! Och just nu iaf, fuck Dalarna. image21

Bye Bye Kalma..(r).

Om två dagar och en tenta senare tar jag mitt pick och pack å flyttar hem ännu en gång. Denna gången för en längre tid, då VT08 inledes med distans studier hemifrån. Samtidigt som jag längtar hem och att få bo på ett ställe ett tag känns det konstigt. Jag kommer inte vara här på över ett halvår, hur ser min klass ut när det är augusti igen? Hur kommer det kännas? Jag kommer inte att träffa varken Carro, Petra el Nina på en lååååång tid och det gör ondast av allt! :(
Jag kommer sakna dom nåt otroligt men önskar dom all lycka till och en JÄVLA rolig historia att berätta vid sammanstrålningen i augusti igen! Och var jätte jätte rädda om er! LOVA de? :)
För det är ju såhär det är, att det är Carro, Petra & Nina som liksom ÄR Kalmar. Utan dom hade de inte varit kul alls! :( Så nu är det bäst att Holland och Storbritannien tar väl hand om mina guld klimpar åt mig!

Många Många Många Kramar till er!! Och som sagt, jag är en jäkel på mail... de kommer ni märka! ;)
 LOVE!

2007 -- 2008

Så var det nytt år igen... det är något visst med den första dagen på det nya året, lite ångest infinner sig ändå... Det känns som om det är så långt till allting på nåt vis? Allt känns så avlägset?
2007 avslutades iaf på ett mycket trevligt vis tillsammans med Rasmus, Sandra & Daniel! =)
Då är ju frågan, vad kan man förvänta sig av 2008?
- En ny melodifestival!
- En sommar, med SOL kanske?
- Ett kungligt bröllop i Sverige, spelar ingen roll vem av dom det är, men det börjar ju bli dax nu!!
- Starten på mitt sista år på min utbildning!
- Sex and The City - the MOVIE!! *Halleluja!!*
- Ska de bli året då jag blir sambo? (=
- Vi flyttar från vårt nuvarande hus?
- Jag går ner kilona som jag har gått upp!
- Nya Bridezillas på jobbet!
- Semester!
- Jag vinner på Lotto?!
- Josefine blir brunett? - neee... de ska de nog till några fler år för.
- Jag går på mitt allra första riktiga träningpass? - någonsin!? :S
- Ludde flyttar hem!
- Mamma har inte tonåringar till barn längre!
- Carro kommer hem från Australien!
- Mina klasskompisar kommer tillbaka från utlandet!
- ............ Ja vad 2008 utvisar återstår och se, hur kul vore det om man visste vad som skulle hända?

2007 då?
- Jag och Rasmus var i Bulgarien!
- Sandra flyttade hemifrån!
- Ludde tog studenten och flyttade till Norge!
- Det regnade....
- Jag blev en jävel på att åka tåg mellan Kalmar och Hässleholm!
- Klarade alla mina tentor!
- Jag hade en jätte fin klänning på nyårsafton!
- Rasmus gav upp friidrotten efter långt kämpande med benen!
- Rasmus fick jobb på MIO. 
- Jag fyndade en kappa för 300 kr, ordinarie pris över 2000 kr!
- Christel flyttade till Australien!
- Carro reste till Australien!
- En Massa snö i vintras!
- En himla fin jul firades!
- Jag tog bort ett födelsemärke!
- Och en massa massa massa massa andra saker!