80 talister - ett jävla pack?

Ursäkta!? Jag såg på Lennart Ekdahls debattprogram igår om 80 talister och hurvida eller inte de är den lataste generationen av alla, någonsin.
I takt med att tider förändras och tekniken går framåt, är vi den första generationen som har vuxit upp med datorer "på riktigt". Detta medför enligt en del, vad han nu hette - som dessutom var född 1981 och TILLHÖR samma generation som vi gör, denna människa hävdar att de allra flesta födda på 80-talet sitter hemma och väntar på att ett jobb ska trilla ner i huvudet på dem!!! De vågar inte ta i och är rädda för att bryta en nagel... Det finns ingen kämparanda eller vilja att jobba sig från botten till toppen.

Ursäkta mig, men vem i Helvete är han å dömma en hel generation!? Va fan e de!?!? För att HAN hade minsann jobbat gratis och drog ett exempel med att man skulle börja med vadsomhelst som att plantera plantor, och acceptera den dåliga lönen i början och senjobba sig upp för att få mer ansvar och lön och sedan skulle man ha fått in en fot i skogsbruket?! Ajja men va e de för ett litet jävla pucko!?!! Seriöst. Hur tror han att det går till, för att han lyckats med en blogg och kunde klättra från den - ger det honom rätten att verkligen trycka ner en hel generation. Vad är de med folk, är de rädda för den nya tekniska generationen som håller på att entra arbetsmarknaden? Men att säga att vi är lata och inte villiga att jobba, HUR tänker man då?! Och VAD grundar man det på?! Arbetslöshet?? Har NÅGON kunnat missa den ekonomiska kris vi befinner oss i!? Ja blir arg när såna som han ens får Tv tid och skitar ner och baktalar en hel generation av människor, som har det svårt nog som det är på arbetsmarknaden. Nej Fy fan för honom som ja inte har namnet på. Tur för dig. 

USCH! 

Lärdom

Under C uppsatsens början har jag lyckats hitta en bok som vi hade till vår allra första kurs här och när man läser det, läser man det med ett leende på läpparna för man känner igen det och förstår det 100 gånger mer än vad jag gjorde då! Det är snudd på kul att läsa det nu, för det är en helt annan förståelse. Jag ser understrykningar som jag gjorde då, för snart tre år sedan och fattar inte vad jag sysslade med, idag har jag ett HELT annat sätt att se på vad som är viktigt i en text. Jag trodde inte ja hade lärt mig så mycket som jag verkar ha gjort!

Idag satt jag ute i solen och läste om semiotik, som jag avskydde förut kommer jag ihåg, idag var det intressant och faktiskt kul att plugga. Är det så att jag kommer att sakna detta? Jyst idag verkar det inte bättre...!


Många tankar blir många känslor


Det finns såå otroligt mycket man ska vara tacksam för men det är inte förän det tas ifrån en som man förstår vad man verkligen har. Jag finner inga ord, istället fylls jag med så många känslor som far inom mig och inte vet var de ska bli av.


Många tankar.