Min nya vän! :-)

Jag har fått en ny vän, min nya samsung mobil. Jag har aldrig varit med om en sån perfektionism, den gör precis som jag vill och ser helt underbar ut medan den gör det! Och mer underbar blev den när jag kom på HELT själv hur man skulle lägga in musik i den, OCH det mina vänner hör inte till vanligheterna att jag klarar av något sådant helt själv! :) Makalöst bra!

Den är UNDERBAR!


oooooo, Heaven is a place on earth!!!

Min Parisklänning är UNDERBAR!! Och gissa vad, den andra klänningen är precis lika UNDERBAR!! UNDERBARA skapelser är det!! Dom är heeelt sjukt fina och jag är sååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååå GLAD!
Jag sitter och lyssnar på musik från 80-talet, Flashdance osv. HEEEEEEELT SJUKT BRA!! Är man deppig en dag skall man lyssna på detta, de e t.om. kul att städa och laga mat!!! SKIT BRA!!! Överlag så var ju 80-talet för jäkla häftigt, jag föddes, musiken va as bra, glasögonen hemska, Pudelfrillorna ett faktum och axelvaddarna var störtsköna!! :) Fantastiskt!!
Imorn är det exakt 23 år sedan jag satte mina händer och fötter i denna värld!!

GLORIA!



Mina föräldRAR...

Det var längesen jag pratade om mina föräldrar, i plural. Men så kom där en mening i helgen där jag sa mina föräldrar bor i stan båda två, och det gör dom from. igår så bor dom där båda två - på riktigt. Inte ihop som man kanske hade önskat men ändå i samma stad. Det var plural i meningen jag använde och jag kom å mig själv att tänka att det var bra längesen jag använde den formen för att prata om dom, det är alltid mamma Eller pappa, inte mina föräldrar. Jag kör numera skyttetrafik mellan dom, men de e väl bara att inse att det är så det är och hur mkt jag än hade velat det så kan jag inte ändra det.
Det har varit en känsloladdad helg på många vis med många gammla minnen som har städats bort och slängts på tippen för att någonstans i någons förhoppning om ett nytt liv riva upp gamla sår, en del på väg mot något nytt.
Mammas lägenhet ser inte riktigt klok ut NU, men jag vet att med hennes goda stil och underbara känsla för vad som är smakfullt och klassiskt modernt kan det inte bli annat än succé!
Vi sprang i trappor i hur många dagar som helst, bo på nedersta våningen i all ära, det är perfekt på många sätt men inte när man skall upp på vinden som då ligger en massa trappor upp, och med tunga tunga kartonger, soffor, bord, skåp, kläder, hyllor och Gud vet vad det är vi har burit upp är det inte så kul. Jag hade träningsvärk i mina baksidor, baksidor är ett ord jag lärt mig av Rasmus, jag hade sagt vader men men... :) Och jag skall tillägga att det var inte igår jag hade träningsvärk!!! INTE!!! Jag och mamma hade blåmärken på våra armar, hon var värst för vi hade burit så tunga saker med stöd mot armarna, så det var en trött Josefine som anlände till Kalmar igår.
Men idag med lite perspektiv på saker och ting och den där lägenheten, studsade jag ut och köpte en inflyttningspresent till henne! ;)

Nu skall jag snat lägga in en beställning på asos på två UNDERBARA klänningar, mest för att jag bara skaaa haaa dom!! Den ena blåa klänningen skall jag ha när jag och Rasmus åker till Paris en dag, nån gång i framtiden. Det skall bli min Paris klänning. Den skall hänga och vänta på tillfället i min garderob så länge!! :)

Statens Jävla Järnvägar!!

Det är ett väldigt flängande fram och tebax här mellan, när de ska flyttas krävs det folk och då krävs det att man transporteras till den akutella flyttorten när detta råkar vara någon annan än Kalmar. Vilket resulterar i att man måste åka tåg, tyvärr.
Det hela börjar med att tåget är 40 minuter för sent, pga. att en vagn i Lund har gått sönder, eller inte en vagn utan ett tågset. Tåget var därför tvunget att vända tillbaka till Malmö. Bara, kollar ni inte tågen!? Fel 1. Förra veckan när jag åkte hit var det samma historia men med ett Stockholms tåg. Det var det nu också skall jag säga. Nåväl, tillbaka till Kalmar. 40 minuter sent, och det samlades mer och mer folk på perrongen och jag fasade för att ja inte hade någon platsbiljett. Det fanns inte att boka på någon avgång!? Fel 2. Mer och mer folk släpps in på tåget och det finns absolut ingen plats att sitta på, det är folk överallt, jätte farligt om någon frågar mig och vad hade man gjort om man hade haft klaustrofobi??? Livsfarligt om man skulle behöva utrymma vagnen..!! Att dom kan låta det vara så fattar jag inte!! Vissa avgångar måste ju vara mer populära än andra tycker man och då kanske man skall tänka på att sätta in en extra vagn?!  Så att det inte behöver vara en skräck att åka tåg. Fel 3. Smockat med folk på tåget och en människa går av och där blir en plats ledig och man ser på folk som verkligen tar sats och siktar på platsen, tittar sig omkring och DYKER på den!!Jag fick sitta å trycka utanför toalettdörren, ända till Emmaboda. Som tur var var den toaletten avstängd, men det hindrade den inte från att stinka. Det fanns därmed endast en fungerande toalett på ett överfullt tåg vilket resulterade i att dom resande jagade den stackars konduktören och berättade att toalettpappret var slut...  Fel 4. Väl framme i Emmaboda får man åka buss till Kalmar. Fel 5. Jag förstår  att man ibland behöver göra banarbete, absolut. Men då kan väl SJ lägga lite pengar på att kolla sina tåg regelbundet så vagnarna inte går sönder och gör massa folk sena och irriterande!?  Och hur kan dom ta fullt pris på sina TÅG-biljetter när man får åka buss i en timme?!?!? Fel 6. 

Vi blev något sena och jag ska skicka in min biljett och får ja inte pengarna tillbaka, blir ja ännu argare. Ja har bättre saker för mig än att sitta å vänta å vänta å vänta å vänta... å hänga utanför en toalett och sitta på golvet. Alla kläder jag hade på mig idag har åkt rakt in i tvätten.  Snusk!! Å vad jag AVSKYR att åka tåg.   

Kalmar del 3.

Nu är det dags att sparka liv i denna blogg igen, med lite mer tid i mina händer ska vi se vad vi kan göra av detta.
Mycket har hänt denna sommaren men nu är den tyvärr över, även om solen tycks skymta då och då, och allvaret är här igen.
Med allvaret kommer mycket, mitt steg mot mitt gamla jag igen, jag kallar det "mission bli av med mina kärleks kilon".
Idag tog jag en lång prommenad och valde vatten istället för att köpa en cola inne på pressbyrån, Eloge! Kakor, läsk, saft, kex och en hel massa annat onyttigt lyser med sin frånvaro i mitt lilla kök, visst nu är det rätt mycket väsentligt som även det lyser med sin frånvara, typ det mesta man kan tänka sig i matväg. Mitt fryfack är tomt, för att sätta exempel. Men sådan onyttigt som är ovan nämnt hittar mycket sällan hit igen. Eloge! Jag kallar dom mina kärleks kilon eftersom dom kom i samband med Rasmus och dom många kärleks fulla och onyttiga myskvällar vi haft, Kalmar och P-piller. Inget ont där, de bjuder jag på men när jag numera inte kan få på mgi mina gamla jeans och andra diverse nederdelar är det nu hög tid att sätta upp strid! Så denna terminen strider jag mot mina 5 kärlekskilon! Tror jag skall börja med nån form av smoothie diet, med väl valda ingredienser. Carro kikade in i min garderob igår och utbrast, "nej men har du köpt ett par träningsskor?! " Jag skrattade och sa "nej nej, dom e gamla som gatan, men det ser ju seriöst ut iaf!" Vid närmare eftertanke så kan det mycket väl vara de äldsta skor jag har... lite skoj med tanke på att jag har närmare 100 par. Det visar det jag vill säga att de kanske är på tiden att damma av dom och se om jag kan lyckas med något som kan bli bra och få magen att inta platsen där den skall vara och inte hängandes över byxkanten!! Eloge!! För övrigt så kom jag upstudsandes i ett par gamla jeans som jag, Em & My återupplivade en dag i sommras med hjälp av en symaskin sydde vi in dom så det blev ett par stuprör ist för bootcuten man hade 00. Lycklig kom jag utspringande och skulle visa Ludde att jag fick på mig dom, till saker hör att dom är väldiiigt låda i midjan... Han stirrar på mig och säger med bedjande ton: "Jag vill inte vara elak Josse men det hänger ut på sidorna..." Tack.  

För övrigt tänkte jag på hur väldigt vackert det är här i Kalmar. Det är jätte fint med vatten och slottet som överblickar staden och bringar nåt slags substitut till ett vakande öga.

Nu håller vi kväll!