En ring på fingret

Och så ÄNTLIGEN blev det  dom!! Nu har jag i mina två senaste nyårskrönikor spekulerat i ett kungabröllop och, Volia!!
Visserligen får vi vänta ett år men men de får väl gå, nedrans ordförandeskap som kommer i vägen... Min pappa knackade på dörren i måndags och jag vred på mig och ville inte gå upp, men slog å tv:n och hann precis se bandet med nyheter som rullar och det stod nåt om förlovning och en prinsessa... Ja satte mig rakt upp i sängen och skrek ut mot köket, PAPPA!! Jodå, mycket riktigt där var texten om att en förlovning mellan kronprinsessan och Daniel väntades offentliggöras idag. Josefine Palmgren gick omkring helt piggig på hela kroppen i måndags och väntade på att nyheterna skulle komma med något nytt. Så äntligen blev klockan 17.00 och jag satt bänkad för att se Kronprinsessan i royal blått sitta nära och hålla handen med sin förlovade. Hon log KONSTANT under hela presskonferensen, och måste ha haft ont i ansiktet är hon gick till sängs den dagen. En mer lycklig människa får man leta efter. Och JAG är såååå GLAD och JAG ser såååå mycket fram emot försommaren eller sommaren nästa år!! Det kommer bli heeeelt otroligt, och jag skulle inte bli förvånad om jag köper alla muggar, knappar, tiaror, frimärken & affischer, jag säger bara: 

Hello Bröllopshysteriiiiiiii!! :)   

Och vilken ring.... halleluja!

Lyckliga dag!

Jag klarade min allra sista tenta!!! !!! !!! !!! !!! !!! !!! Och de trodde jag verkligen inte, men de gjorde jag!!! Och presentationen av min och Märtas hesida gick bra och alla tyckte att den var så fin!!! Och vi fick ut våra upptryckta vykort från förra Bild, Form & Webb kursen och alla tyckte att dom var sååå fina!!! Allt var jätte bra idag!!! Och jag måste säga att jag är sååå STOLT över mig själv, och de e allt för sällan man känner som jag gör idag, ett enda lyckorus och en känsla av att vara "nöjd". Jag är verkligen så stolt över att jag klarade dessa två kursen.
När jag sökte till mitt program hade jag inte en aning om att det ingick två datakurser... hade jag vetat det vet jag inte om jag skuttit här idag. På allvar.
Så i snart tre år nu har jag fasat för dessa två, så kom dom och man hörde från olika håll att det var skitsvårt och många släpade kurserna. Och den andra var ännu svårare än den första och jag som slt som ett djur med den första, tänkte att detta går ALDRIG. Detta blir min krasch. Men ikke. Jag tog mig igenom detta me och det med bravur får jag säga. Jag har klarat av att göra ett vykort, en broschyr och en hel hemsida!!! Och det mina vänner - trodde jag ALDRIG! Men nu är jag skit stolt, och idag skulle jag kunna klara vadsomhelt känns det som!!! Underbar känsla!!!

"I'm the King of the world!" (idag iaf) :) :)

Titta på vårt underverk här: (tänk nu på att för 5 veckor sedan visste vi inte ens hur man öppnade programet man använder för att koda, inte ens vad det hette... och att den ar anpassad för uppgiften vi hade, därför finns inte text på alla sidor) Enjoy!

http://www.student.hik.se/~jp22gd/traveleurope/index.html

Till Sandra, Emilie, Nilsson & Christel






Jag vet inte hur jag fått dom här bilderna, men VAD hände?! Och HUR längesen är detta, är jag så gammal så jag kan säga att satan vad unga vi ser ut... ?!?! Jag höll på å trilla av pinnen när jag såg dessa!!
Och tur är väl det, för VEM har på sig munktröja och kavaj?! Gud...




(!)





"Mode existerar inte bara i fråga om kläder.
Mode finns i skyn, på gatan, mode har att göra med idéer, vår livsstil, vad som sker."
/ Coco Chanel

"Det vi själva går klädda i är modernt. Det andragår klädda i är omodernt."
/ Oscar Wilde

"Börja med klänningen, inte detaljerna."
/Coco Chanel

"Att lära sig knyta en fluga riktigt bra är det första viktiga steget i livet."
/Oscar Wilde

"Det enda sättet att gottgöra att man ibland är lite för snyggt klädd är att alltid vara alldeles för bildad."
/Oscar Wilde

"Modet gör en elegant kvinna vackrare och en vacker kvinna mer elegant."
/Christian Dior

"Med hjälp av en frack och en vit fluga kan vem som helst, till och med en börsmäklare, få rykte om sig att vara civiliserad."
/Oscar Wilde

www.livet.se/ord

Vem är Jag?

Vem är jag?


Jag vet inte vad som passar bäst... Det fanns en tid då jag verkligen brann för att skriva och skriva och skriva ännu mer. Uppkomsten till den här bloggen, var trots allt det. Jag har velat bli journalist så länge jag kan minnas (sitta i kassan på Tyrehallen och ta emot pengar räknas inte.) Någonstans på vägen har jag dessutom inbillat mig att jag är lite bra på detta med att skriva. Det var förmodligen min svenska lärare i 8:an - Lisa, som tuttade i mig det när hon skrev som kommentar till en av mina små berättelser, att jag borde skicka in mina saker till en tidning och tjäna lite pengar på det. Det var nog där det tog fart på allvar. Jag skrivit dagbok sen jag kunde skriva, i princip, jag har nog alltid tyckt att det var roligt att skriva. Rättstavning var min grej och jag hade flera böcker med guldstjärnor i på lågstadiet och grät när jag fick mitt första fel...


Sitter jag i skolan och tar anteckningar och det blir kladdigt på pappret för att jag skriver fel med bläck kan jag mycket väl kasta hela pappret och börja om. Eller får jag renskriva det när jag kommer hem, för att det ser kladdigt ut. När jag skriver beställningar på jobbet måste det stå i en viss ordning och skriver jag fel eller ändrar något - tar jag ett helt nytt. Kommer jag hem till en obäddad säng har jag ångest flera minuter innan jag kliver in i lägenheten och det första jag gör är att rusa fram till sängen och bäddar, oavsett om jag är så kissnödig så jag håller på att sprängas, så måste jag bädda sängen. Det ser så stökigt ut annars. Konstigt nog är det inte samma sak hemma... eller hemma å hemma men när jag är hos nån annan. Men hemma hos mig fungerar det så och står det disk i diskhon kan jag knappt sova. Det är SÄLLAN det står disk hos mig, Mycket sällan. Jag är nog den som slänger sopor flest gånger av oss alla som bor på Ölandsgatan och då bor här minst 12 pers. Är man knäpp om man är såhär? Jag måste hänga upp duschdrapperiet en stund innan jag tar ner det när jag har duschat för att det ska torka och inte ligga mot marken, annars möglar det och jag tycker det är så fint, så jag vill helst inte ha mögel på det. Eller hänger handdukarna på sne på handdukstorken kan jag inte göra något annat förrän jag rättat till dom, det ger ett stökigt intryck. Jag kan inte med oreda, det fungerar inte - jag fungerar inte då. Jag måste få ha saker i ordning och på sitt ställe. I mina köksskåp har allt en perfekt plats och det är mycket viktigt att allt sätts på rätt plats, blandar man ihop något och sätter det på fel hylla får det inte plats och då måste något stå framför det andra och då blir det stökigt och man ser inte vad man har... är jag knäpp?


Tittar jag tillbaka på hur jag brukade lösa mina problem, tankar och funderingar är det enkelt. Allt finns i mina gamla dagböcker, så har det alltid varit. Är det något som är jobbigt skriver jag. Under jullovet satte jag mig rak upp i sängen och stor grät, så jag fick andnöd, jag tog tag i min dator och skrev av mig, stängde av den och somnade om.

Sån är jag. Och har alltid varit. Kommer förmodligen alltid att vara.

Alla har vi våra sätt att tackla problem på, mitt är såhär. Och någonstans måste jag låta denna dröm om att få skriva leva vidare annars får jag aldrig ro i själen, jag måste få säga att jag iaf provade.

Idag tar jag mina problem eller tankar på pappret och sätter mig och tittar på SATC. Det brukar funka för stunden iaf.

Men just idag känner jag att jag skulle vilja vara på Mc Donald´s i Hlm i gott sällskap. För att sån är jag.


Jag har nästan 100 par skor.